iStock-942250272.jpg

Molnbaserad företagstelefoni fokus för Soluno

Företaget Soluno skapar enkla och molnbaserade växeltelefonilösningar för företag. Växellösningar behöver inte vara varken dyrt eller krångligt att underhålla och det skall gå snabbt att komma igång.


Växeltjänster var i begynnelsen en riktig mardröm. När nya medarbetare började eller slutade kunde det betyda att nya ledningar skulle dras och nya nummer skapas av det enda bolaget Televerket. Förutom långa leveranstider och tveksam service kostade det en bra slant. Över tid kom nya, internetbaserade lösningar som lovade runt men fungerade dåligt med klippta samtal och dålig ljudkvalitet.

Soluno var pionjärer på marknaden för molnbaserad växeltelefoni och har samarbetat med Relation & Brand sedan 2009. Tillsammans har vi skapat en enkel och kommunikativ onboarding-process för nya företagskunder. Detta för att underlätta alla steg i installationsprocessen och löpande informera kunderna om vad som händer i olika faser.

Tidigare kunde en installationsprocess gå snett eller dra ut på tiden för att en projektledare var sjuk eller en nummeruppgift fel. Samtidigt belastades kundtjänst med samma typ av frågeställningar beroende på hur nära driftsättningen kom.

Med den automatiserade kommunikationsprocessen har kunnat mer än tiodubbla antalet anslutna företag och effektivisera installationerna utan att öka antalet anställda inom leverans och support. Soluno har sedan 2015 till och med börjat återförsälja sina växeltelefonilösningar till andra bolag som också får möjlighet att anpassa och använda samma effektiva onboarding-process för egen räkning. Det kan man kalla utväxling för telefonväxling.

 
cropped-soluno-logo.png